Novi Sad
07.12.2016.
13:48 > 15:15
Šef katedre za krivično pravo na Pravnom fakultetu i član komisije Branislav Ristivojević rekao je povodom poništavanja doktorata advokata Slobodana Beljanskog da taj fakultet, kao institucija, jeste kriv za navodno nezakonit doktorat, ali da je tome doprinela politička situacija 2001. godine.
  • NESTO SMRDI

    08.12.2016 11:59
    PITANJE
    zasto je ako sam dobro shvatila gospodin Beljanski tek 2015 godine obavestio o doktoratu Advokatsku komoru o doktoratu ili je cekao da akteri dogadjaja umru, samo se pitam
  • Anna

    07.12.2016 20:51
    Pravda je pobedila
    Kratko i jasno, Pravni fakultet, kao i svaki drugi fakultet u Svetu dužan je da poništi svako zvanje u koje je bilo ko promovisan, ukoliko se utvrde nepravilnosti u sticanju istog.
  • MiLena

    07.12.2016 20:45
    @Marko
    Senat Univerziteta ne može nikome priznati doktorat, tj. promovisati ga u zvanje doktora nauka, ako matični fakultet utvrdi da je bilo nepravilnosti i nezakonitosti u procesu sticanja zvanja.

    To što je Boda Beljanski sa Momčilom Grubačem smuvao da kao fol doktorira, ne pomaže mu više, jer je cela stvar razotkrivena.
    Smešno je da bilo ko ko je pravnik brani kriminalom stečeno zvanje, jer kada se to otkrije (kao u ovom slučaju) sve se sruši u jednom danu, kao kula od karata.
  • Istina o fakultetima

    07.12.2016 16:34
    ?
    Pa čekajte, jel ovde pričamo o državnom fakultetu u N. Sadu?
    Kako je ovo moguće, kada se organizovanom kampanjom u medijima (razlog jer su počeli da gube studente sve brže i brže) tvrdi da ako nije državno - ništa, ali baš ništa ne valja?
    Pa se tako dalje kaže, čim je privatni fakultet diploma je kupljena, ništa se ne uči, pojaviš se par puta, a na kraju krajeva, ovi na državnim uče iz knjiga od 1000 do 1500 strana pa ispadaju glupi, jer bezveze uče, kad se i onako može promuvati na privatnim, itd.......
    Ako me i budu napali sa državnih fakulteta, reću ću samo u moju odbranu - pozdravio vas državni fakultet iz Kragujevca....
  • Marko

    07.12.2016 15:45
    Najezda pseudo-pravnika 2:
    Pre svega, zvanje doktora nauka ne dodeljuje fakultet (Pravni fakultet, u ovom slučaju) već senat Univerziteta, a na preporuku komisije za odbranu.

    Jasno je dakle ko' dan da Pravni fakultet ne može da "ukine" doktorat Beljanskom, već to može eventualno da uradi Univerzitet. To naravno na Pravnom fakkultetu dobro znaju, ali im ne smeta da putem medija pljuju i blate, jer cilj i nije ispraviti akademsku nepravdu već rat na svim frontovima protiv Beljanskog.

    Lično ne mislim da je Beljanski cvećka, naprotiv: vrlo vešto je iskoristio rupe u raznim propisima da uz što manje muke doktorira a da li je to moralno ili ne odlučite sami. I pored toga, njegov doktorat nije ništa manje validan od bilo kog drugog doktorata na P.F. i ova kampanja protiv njega je sramota za ustanovu koja bi trebalo da bude ozbiljna.
  • Propast

    07.12.2016 15:31
    Strasno je sto dok studira, svaki student zna koji je profa u kojoj stranci i sa kim u dilu, a sa kim u sukobu. Bivsi fakultetu, izgubili ste kompas, potpuno. Iako mi tokom studiranja privatni fakulteti nisu bili po volji, sad shvatam da moraju da postoje, jer bi potencijalni monopol ove ustanove potpuno unistio studije prava...mada i ovako ce.
  • Pedja

    07.12.2016 14:56
    Pravni fakultet je dotakao dno... Ali kakav pravni argument - na pecatu nije pisalo da je doktor!? Svakom je jasno ko je u stvari doneo ovu odluku. Moramo se organizovati i braniti od ludila koje je potpuno zahvatilo vladajuce krugove.
  • Goxy

    07.12.2016 14:35
    AKV je obmanuta
    Pokušao je da obmane Advokatsku komoru Vojvodine da je doktor nauka.
    To što je na muvačinu nezakonito okito sebe zvanjem doktora nauka mora da se sakcioniše.

    Može meni i MUP da izda pasoš na osnovu nereleuralnih paira-dokumenata, ali to ne čini moj pasoš važećim, makar bio pravi, tj. originalni.
    Čim se sazna za moju prevaru, on se proglašava nevažećim.
    Tako je u celom svetu.
  • Lenka

    07.12.2016 14:31
    Lažni doktor nauka
    Kriv ili ne Pravni fakultet ne može učiniti važećom nezakonitu diplomu, te je u ovom slučaju pravilno postupio.

    Inače, Slobodan beljanski nije u zakonskom roku od 5 godina doktorirao, a takođe nije ni magistrirao pre doktorata što je tada bilo obavezno.
    Na kraju nije čak ni formalno prijavio doktorat.
    O podobnosti kandidata niko se nije izjasnio, pa ispada da nema šta nije nezakonito u ovom slučaju, jer je sve nezakonito.
    Krizni štab ga je promovisao u doktorata suprotno važećemm Zakonu, zbog čega je sada izgubio tu titulu-zvanje.

    Nikakav sud mu to zvanje ne može da vrati, jer je to autonomno pravo Pravnog fakulteta u Novom Sadu.
    Niko ne može retroaktivno da mu da magistarsku titulu, da ga teleportuje u onih 5 zakonskih godina za doktorat i niko ne može da retroaktivno prijavi doktorat za dotičnog.

    Lažno predstavljanje je krivično delo u našem KZS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna